غذاهای ژاپنی بر سلامتی
با غذاهای ژاپنی نه تنها سلامت کبد بلکه سلامت کل بدن را تضمین کنید!
به خوبی می دانیم که برخی از الگوهای غذایی مانند
مصرف غذاهایی که سرشار از ترکیبات فرآوری شده هستند با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با رژیم غذایی مرتبط هستند. با این حال، کمتر در مورد الگوهای غذایی که بقای طولانی تر بدون ناتوانی را ترویج می کنند، آگاهی وجود دارد.
مدتهاست که مشخص شده است که امید به زندگی مردان و زنان ژاپنی بیشتر از سایرین است. تأثیر رژیم غذایی ژاپن بر سلامت ژاپنی ها انگار ناپذیر است. الگوی غذایی سنتی ژاپنی با مصرف زیاد برنج، ماهی و صدف، سبزیجات سبز و زرد، جلبک دریایی، ترشی ژاپنی، چای سبز و میسو (نوعی محصول تخمیر شده سویا) شناخته می شود. مصرف کم گوشت قرمز و قهوه نیز از ویژگی های رژیم غذایی ژاپنی است.
۸ ماده غذایی مفید اصلی در رژیم ژاپنی ها شامل موارد زیر است:
۱. توفو
توفو سرشار از پروتئین و کالری کم است، بنابراین اگر گیاهخوار هستید یا می خواهید مصرف گوشت خود را کاهش دهید، جایگزین مناسبی برای گوشت است. این سوپر فود حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری است. تهیه شده از سویا، منبع گیاهی ارزشمندی از آهن و کلسیم و مواد معدنی منگنز و فسفر است. علاوه بر این، حاوی منیزیم، مس، روی و ویتامین B1 نیز می باشد.
۲. جلبک دریایی
ژاپن به علاقه شدید مردم آن به جلبک دریایی معروف است. این سبزی دریایی غنی از مواد معدنی و مواد مغذی است که به غذای ژاپنی طعم و مزه اصلی می دهد. مصرف ویتامین ها و مواد معدنی خود را که اغلب در غذاها در خشکی یافت نمی شوند افزایش دهید و این ماده همه کاره را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
انواع مختلفی از جلبک دریایی وجود دارد که شناخته شده ترین آن نوری است که به عنوان پوشش دوز سوشی استفاده می شود.
۳. ناتو
اکثر مردم خارج از ژاپن به این غذای لزج، بدبو و چسبناک تخمیر شده سویا که معمولاً برای صبحانه خورده می شود، عادت ندارند. چه دوست داشته باشید و چه از آن متنفر باشید، ناتو سرشار از پروتئین و ویتامین K2،ویتامین B6، فولات و اسید پانتوتنیک و همچنین آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات گیاهی مفید است که از انواع بیماری ها به خصوص بیماری های کبد چرب جلوگیری می کند.
۴. میسو
میسو یا خمیر سویای تخمیر شده یک غذای اصلی محبوب ژاپنی است.. معمولاً برای تهیه سوپ و آبگوشت یا برای غنی کردن سس از میسو استفاده می شود. میسو سرشار از پروتئین، به کاهش کلسترول و بهبود کلد چرب تقویت سیستم ایمنی و بهبود هضم معروف است. بنابراین وعده غذایی بعدی خود را با یک کاسه سوپ میسو شروع کنید و ببینید چه احساسی دارید!
۵. ماهی روغنی
ممکن است تصور کنید روغن بسیار سالم هم مگر وجود دارد ؟ بله درست است! روغنهای موجود در گونههای خاصی از ماهیهای معروف به ماهی «پشت آبی» مملو از ترکیبات مفیدی مانند DHA و EPA هستند، اینها چربیهای غیراشباع یا «چربیهای خوب» این روغن ها به کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و کبد چرب کمک می کند. همچنین روغن ماهی به رشد مغز کمک می کند. رژیم غذایی این کشور جزیره ای به مصرف زیاد غذاهای دریایی روغنی غنی از امگا 3 مانند “ایواشی” (ساردین)، “سابا” (ماهی خال مخالی) “آجی” (ماهی خال مخالی) “سانما” (سوری) وابسته است.
۶. برنج
برنج ژاپنی قهوه ای یا سفید برای سلامت کلی و یک رژیم غذایی متعادل نقش اساسی دارد. برنج به عنوان یک کربوهیدرات کمچرب عمل میکند، شما را سیر نگه میدارد و انرژی بدن شما را در طول روز فعال میکند.
در واقع، برنج ژاپنی سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین گیاهی، فیبر غذایی، کلسیم و ویتامین است. برنج بسیار متنوع، خوشمزه و ارزان است، بنابراین جای تعجب نیست که تقریبا هر روز در ژاپن خورده می شود.
۷. ماچا
چای سبز ماچا در خارج از ژاپن محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است. از ماچا لاته گرفته تا دسرهای ماچا، این پودر سبز خیره کننده نه تنها سالم تر از چای سبز معمولی است، بلکه بخش مهمی از فرهنگ چای تشریفاتی در ژاپن است.
ماچا حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و کاتچین است که از سرطان، بیماری های کبدی، آرتریت، کلسترول بالا و بیماری قلبی پیشگیری می کند. همچنین حاوی سطوح بالاتری از کافئین است، بنابراین آن فنجان قهوه را کنار بگذارید و به جای آن ماچا را امتحان کنید!
۸. ترشی ژاپنی
در نهایت، هیچ غذایی در ژاپن بدون «تسوکمونو» یا ترشی ژاپنی که از میوه یا سبزیجاتی مانند تربچه، کلم و خیار با نمک یا سرکه تهیه میشود، کامل نیست. این ترشی های پر جنب و جوش، شیرین و سرکه ای، هم فوق العاده خوشمزه هستند و هم منبع عالی پروبیوتیک ها و ویتامین B هستند.
درست مانند اکثر غذاهای تخمیر شده، تسوکمونو سرشار از آنزیم هایی است که به بهبود هضم، سلامت معده، کبد و کلیه کمک می کند.
برای باخبر شدن از آخرین نکات تغذیه ای با ما همراه باشید:
آپارات:
اینستاگرام: drfoodclinic@
تلگرام: https://t.me/drfoodclinic