با بررسی اختلال عصبی یا پرخوری عصبی با شما همراه هستیم.
اختلال پرخوری یک اختلال جدی در خوردن است که در آن شما مکرراً مقادیر زیادی غذا مصرف میکنید و احساس میکنید نمیتوانید غذا خوردن را متوقف کنید. تقریباً همه در مواقعی پرخوری میکنند، مثلاً یک سوم از تایم تعطیلات را میخورند. اما برای برخی از افراد، پرخوری بیش از حد که از کنترل خارج می شود و به یک اتفاق عادی تبدیل می شود، از مرز اختلال پرخوری عبور می کند. هنگامی که دچار اختلال پرخوری هستید، ممکن است از پرخوری خجالت بکشید و عهد کنید که آن را متوقف کنید. درباره اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، اما آنقدر احساس اجبار می کنید که نمی توانید در مقابل هوس ها مقاومت کنید و به پرخوری ادامه دهید. اگر اختلال پرخوری دارید، درمان می تواند کمک کننده باشد. دکتر فود به عنوان بهترین کلینیک لاغری در تهران می تواند در زمینه کنترل پرخوری به شما کمک کند.
علائم پرخوری عصبی
در زمینه اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، اکثر افراد مبتلا به اختلال پرخوری اضافه وزن یا چاق هستند، اما ممکن است وزن شما طبیعی باشد. علائم و نشانه های رفتاری و عاطفی اختلال پرخوری عبارتند از:
- خوردن مقادیر زیاد غذا در یک زمان مشخص، مثلاً در یک دوره دو ساعته
- احساس می کنید که رفتار غذایی شما خارج از کنترل است
- در خصوص اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، خوردن حتی زمانی که سیر هستید یا گرسنه نیستید
- خوردن سریع در طول دوره های پرخوری
- غذا خوردن تا زمانی که به طور ناراحت کننده ای سیر شوید
- اغلب به تنهایی یا مخفیانه غذا می خورند
- احساس افسردگی، انزجار، شرم، گناه یا ناراحتی از غذا خوردن
- رژیم گرفتن مکرر، احتمالاً بدون کاهش وزن
برخلاف افراد مبتلا به بولیمیا، پس از یک پرخوری در حیطه اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، شما به طور منظم کالری اضافی دریافتی را با استفراغ، استفاده از ملین ها یا ورزش بیش از حد جبران نمی کنید. ممکن است سعی کنید رژیم بگیرید یا وعده های غذایی معمولی بخورید. اما محدود کردن رژیم غذایی ممکن است به سادگی منجر به پرخوری بیشتر شود. شدت اختلال پرخوری با تعداد دفعات وقوع پرخوری در طول یک هفته تعیین می شود.
برای دریافت بهترین رژیم های لاغری کلیک کنید
به کسی که علایم دارد کمک عاطفی کنید
در خصوص اختلال عصبی یا پرخوری عصبی،یک فرد مبتلا به اختلال پرخوری ممکن است در پنهان کردن رفتارای خود متخصص شود و تشخیص این مشکل را برای دیگران دشوار کند. اگر عزیزی دارید که فکر میکنید ممکن است علائم اختلال پرخوری داشته باشد، در مورد نگرانیهای او بحثی آزاد و صادقانه داشته باشید و او را حمایت عاطفی کنید.
علت ابتلا به اختلال پرخوری چیست؟
علل اختلال پرخوری ناشناخته است. اما ژنتیک، عوامل بیولوژیکی، رژیم غذایی طولانی مدت و مسائل روانی خطر ابتلا را افزایش می دهد. در خصوص اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، اختلال پرخوری در زنان بیشتر از مردان است. اگرچه افراد در هر سنی ممکن است به اختلال پرخوری مبتلا شوند، اما اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه 20 شروع می شود.
علائم و نشانه های هشدار دهنده اختلال پرخوری
- شواهدی مبنی بر پرخوری، از جمله ناپدید شدن مقادیر زیاد غذا در مدت زمان کوتاه یا بسته بندی ها و ظروف خالی زیاد که نشان دهنده مصرف مقادیر زیاد غذا است.
- به نظر می رسد غذا خوردن در اطراف دیگران ناراحت کننده است
- رفتن سراغ رژیم های خاص ، از جمله حذف گروه های غذایی (بدون قند، بدون کربوهیدرات، بدون لبنیات، گیاهخواری/گیاهخواری)
- در راستای اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، ترس از غذا خوردن در جمع یا با دیگران
- از دوستان و فعالیت های معمولی کناره گیری می کند
- گرفتن رژیم های مکرر
- توجه شدید به وزن و شکل بدن را نشان می دهد
- بررسی مکرر در آینه برای نقص های ظاهری
- دارای اپیزودهای مخفی و مکرر پرخوری است (خوردن در یک دوره زمانی مشخص مقدار غذایی که بسیار بیشتر از آن چیزی است که بیشتر افراد در شرایط مشابه می خورند). احساس عدم کنترل بر توانایی توقف غذا خوردن می کند
- اختلال در رفتارهای غذایی عادی، از جمله غذا خوردن در طول روز بدون برنامه غذایی؛ حذف وعدههای غذایی یا مصرف بخشهای کوچک غذا در وعدههای غذایی منظم؛ درگیر شدن در روزه داری پراکنده یا رژیم های مکرر
- در زمینه اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، ایجاد آداب و رسوم غذایی (مثلاً خوردن فقط یک غذا یا گروه غذایی خاص [مثلاً چاشنی ها]، جویدن بیش از حد، و اجازه ندادن به تماس با غذاها).
- خوردن به تنهایی از خجالت از مقدار غذایی که خورده می شود
- احساس انزجار، افسردگی یا گناه پس از پرخوری
- نوسانات وزن
- احساس عزت نفس پایین
عواملی که می توانند خطر ابتلا به اختلال پرخوری را افزایش دهند
- سابقه خانوادگی: اگر والدین یا خواهر و برادر شما اختلال خوردن داشتند (یا داشته باشند)، احتمال ابتلا به اختلال خوردن بسیار بیشتر است. این ممکن است نشان دهد که ژن های ارثی خطر ابتلا به اختلال خوردن را افزایش می دهند. در این راستا شما می توانید برای دریافت انواع رژیم های تخصصی در زمینه های گوگناگون به وبسایت دکترفود مراجعه کنید.
- رژیم گرفتن: در خصوص اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، بسیاری از افراد مبتلا به اختلال پرخوری سابقه رژیم غذایی دارند. رژیم غذایی یا محدود کردن کالری در طول روز ممکن است باعث میل به پرخوری شود، به خصوص اگر علائم افسردگی دارید.
- مسائل روانی: بسیاری از افراد مبتلا به اختلال پرخوری احساس منفی نسبت به خود و مهارت ها و دستاوردهایشان دارند. محرک های پرخوری می تواند شامل استرس، تصور ضعیف از بدن و در دسترس بودن غذاهای پرخوری ترجیحی باشد.
عوارض جانبی که خطر ابتلا به پرخوری را افزایش می دهند
- ممکن است مشکلات روحی و جسمی مرتبط با پرخوری ایجاد شود.
- کیفیت پایین زندگی
- مشکلات عملکرد در محل کار، زندگی شخصی یا موقعیت های اجتماعی
- ایزوله سازی اجتماعی
- چاقی
- در خصوص اختلال عصبی یا پرخوری عصبی، شرایط پزشکی مرتبط با چاقی، مانند مشکلات مفاصل، بیماری قلبی، دیابت نوع 2، بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) و برخی از اختلالات تنفسی مرتبط با خواب
اختلالات روانپزشکی که اغلب با اختلال پرخوری مرتبط هستند
- افسردگی
- اختلال دوقطبی
- اضطراب
- اختلالات مصرف مواد
چطور از ابتلا به اختلالات خوردن جلوگیری کنیم؟
اگرچه هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از اختلال پرخوری وجود ندارد، اما اگر علائم پرخوری را دارید، از متخصص کمک بگیرید. ارائهدهنده مراقبتهای پزشکی میتواند به شما در مورد اینکه کجا کمک بگیرید راهنمایی کند. اگر فکر می کنید دوست یا عزیزی مشکل پرخوری دارد، قبل از بدتر شدن وضعیت، او را به سمت رفتار سالم تر و درمان حرفه ای هدایت کنید.
بیشتر بدانید: کلینیک لاغری در شهرک غرب
کلام آخر
در این مقاله درباره اختلال عصبی یا پرخوری عصبی با شما صحبت شد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع رژیم ها و کاهش وزن به وبسایت دکتر فود مراجعه کنید. همچنین پشتیبان های دکترفود همواره آماده ارائه توضیحات لازم در این خصوص هستند.
آدرس شعب دکتر فود:
شعبه یک تهران: سعادت آباد، سروغربی (بین میدان کتاب و پاکنژاد)
شعبه دو تهران: مترو شریعتی، کوچه بهشت یکم
شعبه سه تهران: تهرانپارس، روبروی فست فود پرپروک
شعبه اصفهان: چارباغ بالا (مجتمع اوسان)
شعبه شیراز: قصرالدشت (کوچه ۲۸)
شماره تماس:
۰۲۱۹۱۳۰۹۰۶۸