تغذیه در لنف ادم

غدد

با بررسی تغذیه در لنف ادم با شما هستیم.

لنف ادم تجمع مایع است که منجر به تورم در یک یا چند ناحیه از بدن می شود. ممکن است درافراد مبتلا به سرطان پس از جراحی غدد لنفاوی رخ می دهد و هم چنین ممکن است بعداز رادیوتراپی سیستم لنفاوی آسیب برسد. مهم ترین نکته در زمینه تغذیه در لنف ادم این است که با متخصصین مجرب در زمینه تغذیه مشورت داشته باشیم.

حفظ وزن نرمال

نشان داده شده است که کاهش وزن در کاهش لنف ادم در زنان مبتلا به سرطان سینه موثر است. وزن اضافی بدن فشار بیشتری بر توانایی سیستم لنفاوی برای حرکت مایع در بدن وارد می کند.

اندازه گیری دور کمر و شاخص توده بدنی (BMI) در مردان و زنان 18 تا 64 ساله، راهنمای خوبی برای این است که بسنجیم آیا وزن مناسبی دارید یا خیر. دور کمر مردان باید کمتر از 95 سانتی‌متر و زنان کمتر از 90 سانتی‌متر باشد. برای افراد بالای 65 سال، با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید زیرا وزن بالاتر بدن ممکن است در این مرحله از زندگی مناسب تر باشد.در زمینه تغذیه در لنف ادم، اگر در حال حاضر تحت درمان سرطان هستید، قبل از شروع برنامه کاهش وزن با پزشک خود مشورت کنید زیرا کاهش وزن می تواند بر درمان شما تأثیر بگذارد.

در زمینه تغذیه در لنف ادم، به یاد داشته باشید که کاهش وزن با پیروی مداوم از یک برنامه غذایی سالم به بهترین وجه به دست می آید. رژیم‌های بسیار محدود که گروه‌های غذایی حذف می‌ شود، می‌تواند منجر به عادات غذایی اشتباه، از دست دادن مواد مغذی لازم و ضروری و نتایج ناسالم شود. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با پزشک یا متخصص تغذیه خود صحبت کنید.

تغذیه در لنف ادم - دکترفودآیا رژیم غذایی خاصی برای افراد مبتلا به لنف ادم وجود دارد؟

هیچ رژیم غذایی یا غذای خاصی وجود ندارد که لنف ادم را کاهش یا درمان کند. افراد مبتلا به لنف ادم باید حداقل 2 لیتر آب (یا مایعات بدون کافئین) در روز بنوشند، زیرا کم آبی ممکن است تورم را افزایش دهد. افراد مبتلا به لنف ادم باید از یک رژیم غذایی متعادل سالم استفاده کنند که شامل غذاهایی از پنج گروه اصلی غذایی باشد:

  • نان و غلات (ترجیحا سبوس دار)
  • سبزیجات (تازه، منجمد یا کنسرو شده)
  • میوه (تازه، منجمد یا کنسرو شده)
  • گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، آجیل، دانه ها، عدس، حبوبات و/یا توفو
  • شیر، ماست، پنیر و/یا جایگزین های لبنی (مانند محصولات سویای غنی شده)، عمدتاً کاهش چربی

هم چنین در راستای تغذیه در لنف ادم، توصیه می شود به :

  • در خصوص تغذیه در لنف ادم، مصرف کمتر مواد غذایی شیرین که حاوی مقادیر زیادی چربی و کالری است بدون اینکه ارزش غذایی لازم را داشته باشد.
  • نوشیدن کمتر نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه , آب میوه های مصنوعی … که حاوی کالری فراوان و ارزش غذایی پایین است و باید به کمترین مقدار مصرف شود.
  • غذای آماده به دلیل چربی و نمک و کالری فراوان و ارزش غذایی پایین باید به کمترین مقدار مصرف شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین متخصص تغذیه در شمال تهران

تغذیه در لنف ادم + نکات مهمآیا باید از هر گونه نمک در غذا اجتناب کنم؟

در خصوص تغذیه در لنف ادم، رژیم غذایی کم نمک در کاهش لنف ادم موثر است، با این حال، مزایای سلامتی دیگری در ارتباط با رژیم کم نمک وجود دارد. اجتناب از غذاهای پر نمک و نمک اضافه برای سلامت عمومی توصیه می شود. محدود کردن غذاهای فرآوری شده برای دستیابی و حفظ وزن سالم مهم است.

تری گلیسیرید و چربی ها

در زمینه تغذیه در لنف ادم، تعداد کمی از مطالعات نشان داده اند که تغییر محتوای چربی در رژیم غذایی ممکن است تورم لنف ادم را کاهش دهد. در حال حاضر شواهد کافی برای توصیه به عنوان یک درمان موثر برای لنف ادم وجود ندارد. مصرف غذاهای کم چرب و گوشت قرمز و لبنیات پرچرب می تواند لنف ادم را تشدید کند.

خرید بهترین رژیم ها برای موارد گوناگون

آیا ورزش و فعالیت فیزیکی میتواند کمک کننده باشد؟

در راستای تغذیه در لنف ادم، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ورزش ممکن است در پیشگیری و کاهش لنف ادم و علائم آن مفید باشد. ورزش منظم همچنین به دستیابی و حفظ وزن بدن سالم کمک می کند و تأثیر مثبتی بر سایر اقدامات بهداشتی دارد. قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید، با پزشک، فیزیوتراپ یا فیزیولوژیست ورزشی خود در مورد آنچه برای شما مناسب است صحبت کنید.

رژیم کم کربوهیدرات

در راستای تغذیه در لنف ادم، رژیم های کم کربوهیدرات برای دستیابی به کاهش وزن سریع رایج است. اما حذف کربوهیدرات ها باعث کاهش دریافت برخی مواد مغذی می شود و ممکن است منجر به کمبود و تجزیه پروتئین در بدن شود. محتوای چربی بالای این رژیم ممکن است بار کاری سیستم لنفاوی را افزایش دهد و به سلامت قلب و عروق ضعیف‌تر کمک کند.

شواهدی وجود ندارد که نشان دهد این رژیم ادم لنفاوی را بهبود می بخشد و حتی ممکن است آن را بدتر کند.

رژیم غذایی کم پروتئین

در زمینه تغذیه در لنف ادم، رژِیم کم پروتئین گاهی اوقات برای کاهش مایع لنفاوی توصیه می شود زیرا مایع لنفاوی سرشار از پروتئین است. با این حال، تغییر در دریافت پروتئین در رژیم غذایی هیچ تاثیری بر لنف ادم نشان داده تشده است. هرگز مصرف پروتئین را قطع نکنید این کار مشکل شما را حل نخواهد کرد . در حقیقت کمبود پروتئین می تواند به تنهایی ایجاد ورم بیشتری بکند. یک رژیم غذایی کم پروتئین می تواند منجر به تجزیه ذخایر پروتئین بدن و در نتیجه تحلیل رفتن عضلات و سوء تغذیه شود.پروتئین غذایی در خیلی از مواد غذایی شامل گوشت قرمز , ماهی , محصولات لبنی , سویا و لوبیا و تخم مرغ یافت می شود.

رژیم قلیایی

در خصوص تغذیه در لنف ادم، برخی از وب سایت ها این رژیم را به عنوان درمانی برای ادم لنفاوی تبلیغ می کنند، اما هیچ مدرک علمی برای حمایت از رژیم غذایی قلیایی به عنوان درمان لنفودم وجود ندارد. pH بدن به شدت بین 7.3-7.4 حفظ می شود و تغییر رژیم غذایی تأثیری در این مورد نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: خرید بهترین رژیم گیاهخواری

بدن خود را هیدراته نگهدارید

کلمه “هیدراته ” وضعیتی جسمانی است که در بدن به میزان کافی آب وجود دارد که رکن اصلی سلامتی است.

در زمینه تغذیه در لنف ادم، به طور معمول پذیرفته شده است که نوشیدن ۸-۶ لیوان آب در روز لازم است. این مایع می تواند به صورت آب میوه , شیر , سوپ یا دیگر نوشیدنی ها باشد. اما باید این میزان مایعات حداقل ۲ لیوان آب خالص را شامل باشد. نوشیدن میزان کافی آب برای بیماران مبتلا به لنف ادم و در رژیم غذایی مناسب لنف ادم بسیار ضروری است. اگر کاهش مصرف مایعات به منظور کم کردن میزان لنف ادم باشد ، این کار هیچ تاثیری ندارد و بر عکس کاهش مصرف مایعات موجب تجمع مایع پی پروتئین در عضو میشود که باعث جذب آب بیشتر از نواحی دیگر بدن به سمت عضو درگیر شده و ورم را افزایش می دهد.

تغذیه در لنف ادم + اصول اصلیچند نکته مهم در رژیم مناسب لنف ادم

  • در هوای گرم و خشک آب بیشتری بنوشید زیرا بدن به علت تعریق مایع بیشتری از دست می دهد.
  • آب ,شیر و آب میوه مایعات مناسبی می باشند.
  • تقریبا هر ساعت چند جرعه بنوشید.
  • نوشیدن های کافئین دار شامل قهوه , چایی , شکلات , نوشابه های بدون الکل باید به میزان حداقل مصرف شود زیرا کافئین ادرار آور است و میزان مایعات بدن را کاهش می دهد.

افسانه های زیادی در مورد تغذیه سالم و لنف ادم وجود دارد و گاهی اوقات ممکن است ندانید بدانیم چه چیزی را باور کنید برای اطمینان و تصمیم گیری در مورد نوع رژیم با پزشک یا متخصص تغذیه خود در مورد آنچه برای شما مناسب است صحبت کنید.

سخن پایانی

در این مقاله در خصوص تغذیه در لنف ادم و نکات مهم در این مورد با شما صحبت شد.

شما می‌ توانید برای بهرمندی از یک رژیم خوب به وب سایت دکتر فود مراجعه نمایید. همچنین شعب دکتر فود از بهترین شعب در راستای بهترین کلینیک لاغری با دستگاه هستند که با توجه به توضیحات می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

آدرس شعب دکتر فود:

شعبه یک تهران: سعادت آباد، سروغربی (بین میدان کتاب و پاکنژاد)

شعبه دو تهران: مترو شریعتی، کوچه بهشت یکم

شعبه سه تهران: تهرانپارس، روبروی فست فود پرپروک

شماره تماس:

۰۲۱۹۱۳۰۹۰۶۸

11 دلیل شایع در خصوص احتباس آب در بدن

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست