کم کاری تیروئید
افرادی که کم کاری تیروئید دارند بیشتر دچار استپ وزن می شوند. اما دلیل علمی این موضوع چیست؟کم کاری تیروئید سبب افت متابولیسم در بدن ما می شود. لابد میپرسید کم کاری تیروئید و متابولیسم چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
متابولیسم فرآیندی است که در آن بدن مواد غذایی و مواد مغذی مورد نیاز خود را به انرژی مورد نیاز برای تنفس، فکر کردن، هضم غذا، گردش خون، تنظیم دمای بدن و انجام سایر عملکردهای ضروری برای حفظ زندگی تبدیل می کند.
تیروئید در بدن با تنظیم سطح هورمون های تیروئیدی متابولیسم را در حالت نرمال حفظ می کند. اما اگر تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نکند، متابولیسم و فرآیندهای بدن شما می تواند کند شود.
اگر شما به کم کاری تیروئید (مقاله خانم بارانی درباره تیروئید) مبتلا شوید ممکن است علائمی مانند خستگی، خواب آلودگی، ضعف عضلانی، یبوست، حساسیت به سرما، مشکلات شناختی، خشکی پوست، صدای خشن، کاهش اشتها، درد مفاصل و تغییرات قاعدگی را تجربه کنید.
علاوه بر آن یکی از علائم رایج کم کاری تیروئید، مشکل در کاهش وزن است. اگرچه این موضوع را باید بدانیدکه تنها هورمون تیروئید در تنظیم وزن بدن دخیل نیست و عوامل مهم تری از جمله سبک زندگی شما روی آن اثرگذار است.
افرادی که متابولیسم آهستهتری دارند ممکن است در کاهش وزن دچار مشکل شوند. متابولیسم سریع تر باعث می شود کالری با سرعت بیشتری سوزانده شود. میزان سرعت یا کندی متابولیسم شما تا حد زیادی توسط ژن های شما تعیین می شود. اما عوامل دیگری مانند سن، جنسیت، اندازه و ترکیب بدن و سطح فعالیت بدن می توانند در آن نقش داشته باشند. در حالی که نمی توانید تمام عناصری را که بر متابولیسم شما تأثیر می گذارند کنترل کنید، اقداماتی وجود دارد که می توانید با به کارگیری آن ها متابولیسم خود را افزایش دهید.
1.ورزش کنید
همه ما توانایی افزایش متابولیسم را با ورزش داریم.
انجام تمرینات هوازی در کنار تمرینات قدرتی برای افزایش متابولیسم مهم هستند. تمرینات قدرتی مانند وزنه برداری باعث ایجاد عضلات بیشتر در بدن می شود که این موضوع به سوزاندن کالری بیشتر کمک می کند. تمرینات هوازی از جمله پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری، شنا و ایروبیک نیز به افزایش متابولیسم کمک می کنند.
2.وعده های غذایی خود را حذف نکنید
از حذف وعده های غذایی و رژیم های سخت و غیراصولی کاملا خودداری کنید. گرسنگی یک علت شناخته شده مهم در متابولیسم پایین است.
3.پروتئین دریافتی خود را بالا ببرید
پروتئین دریافتی خود را با کمک متخصص تغذیه خود (زمانیان) بالا ببرید. دقت کنید افزایش پروتئین نیز باعث افزایش عضلات و در نتیجه متابولیسم می شود و بهتر است که این دریافت از منابع غذایی باشد تا مکمل ها.
4.آب بخورید
هیدراته بمانید و آب بخورید. بدن شما به آب کافی برای عملکرد خوب نیاز به آب کافی دارد و این بدان معناست که روزانه حدود 6 الی 8 لیوان آب دریافت کنید.
5.مکمل های غذایی را هوشمندانه انتخاب کنید
قبل از شروع هرگونه مکمل به متخصص تغذیه خود مراجعه کنید تا با ارزیابی کمبود های تغذیه ای شما بهترین مکمل مورد نیاز بدن شما را برایتان تجویز کند.
برخی مطالعات ارتباط بین کم کاری تیروئید و کمبود ویتامین D را بررسی کرده اند و نشان دادند که بیشتر افراد با کم کاری تیروئید کمبود ویتامین D دارند. البته توجه کنید که مکملهایی مانند ویتامین D را فقط در صورتی مصرف کنید که آزمایش شده و کمبود آن نشان داده شده باشد. یک آزمایش خون ساده می تواند مشخص کند که آیا شما کمبود دارید یا نه؟
6.خواب کافی داشته باشید
به اندازه کافی بخوابید. عدم خواب کافی می تواند میزان متابولیسم بدن شما را کاهش دهد. توصیه می شود که بزرگسالان حدود 7 تا 9 ساعت در شب بخوابند.
ایجاد این تغییرات در زندگی شما می تواند به شما در مدیریت کم کاری تیروئید و غلبه بر اثرات متابولیسم کند همراه آن کمک کند. اما برای بررسی های بیشتر جهت کنترل کم کاری تیروئید حتما با یک متخصص تغذیه در ارتباط باشید.
@drfoodclinic