سرطان پروستات، از شايعه تا واقعيت!

سرطان

سرطان پروستات دومين سرطان شايع و پنجمين علت شايع مرگ ناشي از سرطان براي مردان در جهان بوده كه شيوع آن در كشور ايران درحال افزايش است. سرطان پروستات به معناي ايجاد سلول هاي سرطاني درغده پروستات آقايان است كه در اكثرموارد به آرامی رشد می كند اما گاهی با سرعت رشد مي كند.

درغده پروستات مايع مني تغليظ و قليايي مي شود. عوامل خطر اين سرطان شامل سن بالای 65 سال، نژاد آفريقايی-آمريكايی، وجود سابقه ژنتيكی، چاقی ، مصرف سيگار، التهاب پروستات، بيماری های جنسی،مصرف بعضی از داروها، تركيبات محيطی مضر مانند بيس فنول و رژيم غذايي نامناسب است.

سرطان پروستات
سرطان پروستات

مطالعات حاكی از وجود ارتباط بين سرطان پروستات ورژيم غذايی نامناسب است و به نقش مهم تغذيه در ابتلا ،پيشرفت سرطان و مرگ و مير ناشی از آن اشاره دارد. براي مثال رژيم غذايی غربی می تواند شانس ايجاد اين بيماری را  افزايش دهد.

سرطان پروستات

وزن خود را كاهش دهيد

اگر وزن شما زياد است بايد وزن خود را كاهش دهيد، مطالعات نشان داده اند كه بين چاقي و سرطان پروستات ارتباط قابل توجهي وجود دارد و چاقي باعث ايجاد التهاب در بدن افراد مي شود. جهت كاهش وزن از يك رژيم متنوع و متعادل و اصولي استفاده كنيد و با سرعت متعادل وزن خود را كاهش دهيد.

سرطان پروستات
سرطان پروستات

پرفشاری خون و چربی خون!

اگر فشارخون بالا داريد در صدد كاهش آن باشيد زيرا فشار خون بالا با سرطان پروستات در ارتباط است. همچنين در صورتي كه ميزان تري گليسريد و كلسترول خون شما بالا است جهت كاهش آنها اقدام كنيد زيرا با سرطان پروستات ارتباط دارند.

ديابت

اگر شما به ديابت مبتلا هستيد و قند خون بالايي داريد آن را كنترل كنيد زيرا در زمان افزايش قند خون ميزان هورمون انسولين ممكن است افزايش يابد و مقاومت به انسولين ايجاد شود و به دنبال هورمون انسولين، هورمون رشد شبه انسوليني افزايش يافته و سرطان پروستات ايجاد شود.

كاهش فشارخون، چربي خون و قند خون هم شانس ابتلا را كاهش مي دهد ، هم در كاهش پيشرفت اين سرطان و مرگ و مير موثر است و به بهبودي اين سرطان كمك مي كند.

ميوه و سبزيجات رنگي بخوريد!

ميوه سبزيجات قرمز رنگ مانند هندوانه ، گوجه فرنگي، پرتقال قرمز، گريپ فروت صورتي و انار مصرف كنيد كه ميتواند به بهبودي سرطان كمك كرده و از ايجاد آن جلوگيري كنند. همچنين سبزيجات چليپايي مانند كلم ها در كاهش خطرابتلا به اين سرطان موثراست.

سرطان پروستات
سرطان پروستات

چاي سبز بخور!

مصرف چاي سبز در جلوگيري از ايجاد سرطان پروستات موثر است زيرا سطح هورمون رشد شبه انسوليني را كاهش داده و مسيرهاي سرطان زايي و متاستاز را مهار مي كند.

شير نخورم؟

لبنيات در حد معمول 2 تا 3 واحد در روز اما كم چرب به ويژه پروبيوتيك براي سلامت شما لازم است. از مصرف بيش از حد لبنيات مخصوصا پرچرب بپرهيزيد. از مصرف مكمل كلسيم در دوز بالا ( 1500 ميلي گرم به بالا) خودداري كنيد مخصوصا اگرلبنيات همزمان مصرف مي كنيد.

سرطان پروستات
سرطان پروستات

ويتامين E

منابع غذايي ويتامين اي مانند روغن هاي گياهي و مغزها مي توانند در كاهش ابتلا به اين سرطان مفيد باشند اما مصرف مكمل خودسرانه در دوز بالا ممنوع است و در ايجاد سرطان نقش دارد.

سلنيم

منابع غذايي سلنيم مانند ويتامين اي در كاهش ايجاد سرطان پروستات نقش دارند اما از مصرف مكمل آن به طورخود سرانه و در دوز بالا بپرهيزيد.منابع غذايي آن شامل حبوبات،غلات و منابع حيواني مانند تخم مرغ  و غذاهاي دريايي است.

ويتامين D

اگر كمبود ويتامين دي داريد با پزشك و متخصص تغذيه مشورت كرده و آن را درمان كنيد اما مانند سلنيم و ويتامين اي از مصرف مكمل ويتامين دي با دوز بالا بپرهيزيد.

چربي سالم مصرف كنيد!

از منابع چربي هاي سالم مانند روغن هاي گياهي تصفيه شده مانند روغن زيتون و بذر كتان در حد تعادل استفاده كنيد، مغزهاي گياهي و دانه ها براي شما مفيد هستند. از مصرف چربي هاي حيواني، دنبه و چربي گوشت ،مارگارين، پوست مرغ و روغن جامد و حيواني، كره و خامه بپرهيزيد.

كربوهيدرات ساده را محدود كنيد!

از مصرف بيش از حد كربوهيدرات رژيم غذايي بپرهيزيد مخصوصا قند و شكر و شيريني جات، نوشيدني هاي صنعتي و نوشابه استفاده نكنيد.از كربوهيدرات پيچيده مانند نان و غلات سبوس دار مانند نان جو استفاده كنيد و نان و برنج سفيد را كاهش دهيد. شكلات ها، شيريني ها و آبميوه هاي تجاري، قند وشكر و نوشابه ها با افزايش هورمون انسولين و هورمون شبه انسوليني 1 همراه بوده كه منجر به ايجاد سرطان مي شوند.

گوشت قرمز نخوريد!

مصرف گوشت قرمز را محدود كنيد و از گوشت هاي سفيد مخصوصا ماهي استفاده كنيد و از مصرف فست فود ها و گوشت فرآوري شده بپرهيزيد. مصرف حبوبات را افزايش دهيد.

در نحوه طبخ غذاها دقت كنيد، گوشت قرمز نبايد در برابر حرارت مستقيم قرار گرفته و بسوزد.غذاهاي سرخ كردني در حرارت بالا طبخ نشوند.

سرطان پروستات
سرطان پروستات

سويا مضر است؟

از سويا و محصولاتش در حد تعادل استفاده كنيد زيرا شانس ابتلا به اين سرطان را كاهش مي دهند، سويا نه تنها مضر نبوده بلكه اگر به طور متعادل استفاده شود اثر مثبت هم دارد.

دکترفود،دکترتغذیه شما

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست