5راهکار کاهش دهنده نفخ در بارداری

بارداری و شیردهی

نفخ و سوزش سر دل یکی از عوارض بارداری است که معمولاً ، اغلب خانم‌های باردار با آن مواجه می‌شوند. این عارضه اولین بار در حدود هفته‌ی 11 بارداری آشکار می‌شود و به احتمال زیاد تا پایان بارداری باقی می‌ماند.

علت نفخ در بارداری

1. پروژسترون:

در حالی که هورمون پروژسترون برای حفظ یک بارداری سالم ضروری است، ولی باعث بروز نفخ و آروغ زدن نیز می‌شود.

پروژسترون باعث می‌شود که ماهیچه‌ی صاف در بدن از جمله دستگاه گوارش استراحت کند و این امر روند هضم غذا را کند می‌کند وهضم کندتر می‌تواند باعث نفخ شود.

2. تورم رحم:

رشد رحم با افزایش فشار بر روده‌ی بزرگ ، می‌تواند کنترل عضلات مخرج را کم کرده و منجر به عبور گاز و باد از روده شود. خوردن بیش از حد نیز به احتمال زیاد فشار رحم بر معده و روده را تشدید می‌کند.

نفخ در بارداری
نفخ در بارداری

3. یبوست:

مواد غذایی به آرامی در روده حرکت می‌کند و برای مدت طولانی‌تری در روده باقی می‌ماند. جنین تمام آب مواد غذایی را جذب کرده و در نتیجه مدفوع خشک می‌شود. مدفوع خشک به مدت زمان بیشتری برای رسیدن به راست‌روده نیاز دارد و نفخ و گاز معده را افزایش می‌دهد.

نفخ در بارداری
نفخ در بارداری

4.افزایش وزن:

در دوران بارداری با توجه به رژیم غذایی مغذی همراه با مکمل‌های ویتامین، میزان کالری دریافتی شما افزایش می‌یابد. هم‌چنین استراحت شما بیشتر و فعالیت جسمی کمتر می‌شود. بنابراین، احساس نفخ و ناراحتی نیز افزایش می‌یابد که میتواند یکی از دلایل نفخ در دوران بارداری باشد.

حال که با دلایل نفخ در بارداری آشنا شدیم ، در ادامه به راهکار هایی برای کاهش آن میپردازیم.

نفخ در بارداری
نفخ در بارداری

5 راهکار کاهش دهنده نفخ در بارداری

1. افزایش مصرف مایعات

نوشیدن مقدار زیادی آب به هیدراته شدن بدن کمک می‌کند.

شروع کردن روز با یک لیوان آب و سپس مصرف جرعه‌جرعه‌ی آن در طول روز نتایج خوبی دارد. هم‌چنین گنجاندن آب‌میوه‌های تازه در رژیم غذایی ضمن کمک به حفظ مقاومت بدن در برابر سموم، در جلوگیری از نفخ و یبوست هم مؤثر است.

نفخ در بارداری
نفخ در بارداری

2. خوردن در حجم کم

خوردن غذاهای کم‌ حجم در دوران بارداری مشکل است. شما باید به منظور کاهش نفخ، حجم غذا را در هر وعده‌ی غذایی کاهش دهید. سوخت‌رسانی به بدن با شش وعده‌ی غذایی کوچک در روز و یا سه وعده‌ی متوسط به همراه دو یا سه میان‌وعده، نه تنها سطح تغذیه‌ی جنین را بهتر، بلکه از ایجاد گاز اضافی هم جلوگیری می‌کند.

نفخ در بارداری
نفخ در بارداری

3. کاهش مواد غذایی سرخ‌شده و گازآور

برخی مواد غذایی مانند پیاز، کلم، کلم بروکلی، و حبوبات گازآور هستند. برای جلوگیری از نفخ از آن‌ها اجتناب کنید. غذاهای سرخ‌شده حاوی گاز آزاد نیستند، اما می‌توانند سرعت فرآیند هضم را کاهش داده و منجر به نفخ شوند.

4. کاهش مواد قندی

ممکن است در دوران بارداری به مصرف مواد غذایی شیرین تمایل پیدا کنید. نوشابه‌های گازدار و آب‌میوه‌های شیرین ‌شده حاوی سطوح بالایی از شربت ذرت با فروکتوز بوده که منجر به نفخ می‌شوند.

آب‌میوه‌های تازه ، زردآلو، موز و هلو را به جای آب‌ نبات و نوشیدن نوشابه برای برطرف کردن ولع خود انتخاب نمایید. از مصرف آدامس حاوی سوربیتول که می‌تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود اجتناب کنید. میزان نسبتاً بالایی از فروکتوز در تره‌فرنگی، پیاز و پیازچه، کنگر فرنگی، میوه‌های خشک، گلابی، سیب، عسل و گندم موجود است.

5. ورزش روزانه

شما باید هر روز ورزش کنید.

حفظ فعالیت ورزشی، گاز و پف بدن را کاهش می‌دهد. اگر شما در تمام طول روز نشسته و هیچ جنبشی ندارید، گاز به اطراف حرکت نمی‌کند و ممکن است منجر به نفخ شود. البته با پزشک خود قبل از انجام هرگونه ورزشی مشورت کنید.

نفخ در بارداری
نفخ در بارداری

کلام آخر

بسیاری از مشکلات و عوارض بارداری با تغییر در سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی سالم برطرف میشوند. در این دوران همراهی یک مشاور تغذیه را در کنار خود داشته باشید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست