6 مانع برای شیردهی

تغذیه با شیر مادر ضامن سلامت کودک ، رشد کودک و سلامت مادر است. سازمان جهانی بهداشت ، تغذیه انحصاری با شیر مادر را برای 6 ماه اول زندگی توصیه می کند.

به دنبال آن ادامه شیردهی به همراه غذاهای مکمل مناسب ، تا 2 سال و بالاتر توصیه شده است. تغذیه با شیر مادر بطور قابل توجهی بقای نوزادان را بهبود می بخشد و عوارض بیماریهای مختلف را کاهش می دهد.

خوب است بدانیم شیردهی در هنگام بیماری‌های شایع مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا بی‌خطر است. بسیاری از نوزادان از آنجایی که آنتی بادی را دریافت می‌کنند می‌توانند از شیر مادر تغذیه شوند.

6 مانع برای شیردهی

 اگر بیش از حد از شیردهی خسته شده‌اید ، می‌توانید شیر را ذخیره کنید. شواهد نشان می‌دهد که شیر مادر بهترین و مقوی‌ترین خوراکی برای نوزادان است و حاوی آنتی بادی و سایر عوامل ایمنی برای مبارزه با عفونت‌ها است.

اما آیا موانعی هم برای شیردهی وجود دارند که برای حفظ سلامتی نوزاد لازم باشد شیردهی قطع شود؟

6 مانع برای شیردهی

بله ، در این مقاله با 6 مانع عمده آشنا میشویم.

6 مانع برای شیردهی
6 مانع برای شیردهی

1.تبخال فعال

در مواردی که مادر مبتلا به ضایعات فعال تبخال باشد نمیتواند به نوزاد خود شیر دهد. البته مادر فقط از سینه ای که ضایعات فعال دارد نمیتواند شیردهی داشته باشد ولی از سینه دیگر امکان پذیر است.

شستن دستها قبل از بغل کردن شیرخوار و همچنین بعد از هر بار تماس با زخم ضروری است.

اگر ضایعه روي نوك یا هاله پستان باشد ، قطع موقت شیردهی از پستان تا بهبود ضایعه لازم است. این عفونت به راحتی از سایر اعضا خانواده هم میتواند به شیرخوار منتقل شود پس احتیاط کنید چون ابتلا به این عفونت در نوزاد (شیرخوار زیر 4هفته) کشنده است.

6 مانع برای شیردهی

2.ایدز با درمان داروهای ضد ویروس

سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده که مادران مبتلا به ایدز و ویروس HIV ، شیردهی نداشته باشند. گرچه این بیماری از مادر به شیرخوار از طریق جریان شیر منتقل می شود ، ولی میزان خطر در شیرخواران متفاوت میباشد.

دربعضی مناطق که بیماری های عفونی و سوءتغذیه از علل عمده و اصلی مرگ و میر شیرخواران  باشند ، خطر ناشی از عدم شیردهی به این شیرخواران با احتمال خطر ناشی از ابتلا به ایدز سنجیده میشود و توصیه میشود مادر و نوزاد هر دو تحت درمان دارویی قرار گرفته و تغذیه با شیر مادر ادامه یابد.

یکی از دلایل تاکید بر مشاوره فردی همین مطلب است که مادر آگاهی پیدا کند که در شرایط خودش چطور فرزندش را تغذیه نماید. پس نگرانی هاي خود را در مورد ایدز و تغذیه شیرخوار با کارکنان بهداشتی درمانی در میان بگذارید و از آنان کمک و مشاوره بگیرید.

6 مانع برای شیردهی

ایدز با درمان داروهای ضد ویروس
ایدز با درمان داروهای ضد ویروس

3.شیمی درمانی

مادرانی که تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی هستند بدلیل تاثیر این مواد و انتقال از طریق شیر، نباید شیردهی داشته باشند.

6 مانع برای شیردهی

4.آبله مرغان ، سرخک ، هپاتیت ، تب مالت و سل

مادرانی که دارای ویروس فعال در بدن خود هستند باید با صلاح دید پزشک چند روزی شیردهی نداشته باشند.

6 مانع برای شیردهی

5.گالاکتوزمی نوزاد

بیماری گالاکتوزومی بیماری نادری است که بدن نوزاد آنزیم لازم جهت تجزیه و متابولیسم شیر را ندارد.بیماری گالاکتوزومی منع مطلق شیردهی است چون عوارضی مانند اختلال کبدی و کاتاراکت نوزاد و….را باعث میشود. شیرخوار باید با شیرمصنوعی مخصوص تغذیه شود و نظر مداوم پزشک توصیه می شود.

گالاکتوزمی نوزاد
گالاکتوزمی نوزاد

6.مصرف مواد مخدر

مادرانی که مواد افیونی مصرف میکنند ویا تحت درمان نظارتی با متادون هستند به شرط اینکه آزمایشات غربالگری آنها از نظر مواد روان گردان و ایدز منفی باشد میتوانند شیردهی داشته باشند.

مواد روان گردان ، کوکائین و حشیش منع شیردهی دارد.مصرف سیگار اگرچه منعی جهت شیردهی نیست ولی ممکن است باعث آلرژی تنفسی و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد شود.

مصرف مواد مخدر و شیردهی
مصرف مواد مخدر و شیردهی

نظرات کاربران

4 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • المیرا حاجاتی
    1400-09-12 18:10

    تا چند روز منع شیردهی داره آبله مرغان؟

    پاسخ
    • پشتیبان دکترفود
      1400-10-21 20:56

      اگر نوزاد شما بیشتر از یک ماه باشد آبله مرغان منع شیردهی ندارد و فقط نوزاد نباید در تماس مستقیم با ضایعات خشک نشده باشد که میتونن شیر خودشون رو بدوشن و به نوزاد دهند.
      اما نوزادان کمتر از یک ماه با تشخیص پزشک منع چند روزه صورت میگیرد

      پاسخ
  • مریم حسینی
    1400-09-12 18:09

    ممنون خیلی مفید بود 🙏🏼

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست