تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان

سالمندان

با بررسی تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان در خدمت شما هستیم.

پوکی استخوان یک بیماری متابولیک استخوان است و به عنوان مسئله‌ی بهداشت جهانی مطرح می‌شود که با توده‌ی استخوانی کم و تخریب بافت استخوان مشخص می‌شود که منجر به کاهش استحکام استخوان و افزایش خطر شکستگی‌ها می‌شود. تخمین زده می‌شود که پوکی استخوان در سراسر جهان 200 میلیون زن را تحت تاثیر قرار دهد و از هر 3 زن بالای 50 سال، 1 نفر شکستگی‌های مرتبط با پوکی استخوان را تجربه می‌کند، همانطور که از هر 5 مرد بالای 50 سال، 1 نفر شایع ترین شکستگی های مرتبط با پوکی استخوان مربوط به مهره ها را تجربه می‌کند. برای دریافت بهترین رژیم ها برای سالمندان باید از یک کلینیک تخصصی تغذیه کمک بگیرید. در زمینه پیشگیری از پوکی استخوان، شایع ترین محل شکستگی ستون فقرات، ران و مچ دست است. اسکلت استخوانی از بدن پشتیبانی می‌کند و دو ماده معدنی ضروری کلسیم و فسفر را ذخیره می‌کند. 99 درصد کلسیم موجود در بدن استخوان‌ها است. توده استخوانی فردی در زنان 16-18 و مردان 18-20 سالگی تکمیل می‌شود و در 30 سالگی به اوج خود می‌رسد و در حدود ۴۰ سالگی شروع به کاهش می‌کند. استخوان از ماتریکس آلی و کلاژن تشکیل شده است.

علل پوکی استخوان

پوکی استخوان علل بسیاری دارد. استئوکلاست ها در تحلیل استخوان نقش دارند و از پیش سازهای خونساز مشتق می شوند. استئوبلاست ها و استئوکلاست ها نقش مهمی در بازسازی استخوان دارند، فرآیندی پویا که طی آن استخوان قدیمی برداشته می‌شود و استخوان جدید به اسکلت اضافه می‌شود.

در اسکلت استخوانی افراد جوان، مقدار استخوان جدید تشکیل شده توسط استئوبلاست‌ها برابر با مقدار جذب شده توسط استئوکلاست‌ها است. با این حال، از دست دادن استخوان زمانی اتفاق می‌افتد که این چرخه از هم جدا شود و منجر به برداشت بیشتر از جایگزینی استخوان می‌شود.

تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان - دکترفود

در راستای تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان، بازسازی استخوان تحت تاثیر هورمون‌های سیستمیک بدن از جمله هورمون پاراتیروئید، 1،25 دی هیدروکسی ویتامین D، کلسی‌تونین، هورمون رشد، گلوکوکورتیکوئیدها، هورمون های جنسی، هورمون های تیروئید و سیتوکین ها قرار می گیرد. علاوه بر این، تغییرات در نیروی مکانیکی، بازسازی استخوان را فعال می‌کند تا استحکام اسکلتی را بهبود بخشد و استخوانی را که دچار آسیب شده است، ترمیم کند.

دریافت بهترین رژیم سالمندان

استئوپروز اولیه ناشی از افزایش سن و ازدست دهی استروژن پس از یائسگی است. شایع‌ترین علت از دست دادن استخوان ناشی از کمبود استروژن است، مانند آنچه بعد از یائسگی رخ می‌دهد. چرخه بازسازی استخوان با یائسگی و افزایش سن از هم جدا می‌شود و در نتیجه جذب استخوان بیشتر از تشکیل استخوان می‌شود. با کاهش سطح استروژن در دوران یائسگی، سرعت بازسازی استخوان کاهش می‌یابد. افزایش جذب استخوان منجر به تسریع مرحله از دست دادن استخوان شده و افزایش جریان کلسیم مشتق شده به مایع خارج سلولی می‌شود. این تغییرات منجر به تعادل منفی کلسیم کل بدن می‌شود که تلفات اسکلتی را بیشتر تشدید می‌کند.

با توجه به تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان، بسیاری از اختلالات هورمونی و سیستمیک دیگر بدون در نظر گرفتن سن و وضعیت استروژن می توانند منجر به از دست دادن سریع استخوان شوند. این علل ثانویه پوکی استخوان عبارتند از: کمبود ویتامین D، هیپرپاراتیروئیدیسم، هیپرکورتیزولیسم، پرکاری تیروئید، بی اشتهایی عصبی، بیماری های التهابی (مانند آرتریت روماتوئید)، بیماری های گوارشی (مانند بیماری مزمن کبد، بیماری سلیاک، و بیماری التهابی روده)، دیسکرازی سلول های پلاسما (مانند مولتیپل میلوما و گاموپاتی مونوکلونال)، بیماری مزمن کلیوی، نشت کلسیم کلیوی، و داروها از جمله استروئیدها، داروهای ضد صرع، مصرف مزمن هپارین، ویتامین A، دیورتیک های انتخابی لوپ ( با دفع کلسیم بدن)، و مهارکننده‌های جذب گیرنده. در زمینه پیشگیری از پوکی استخوان لازم به ذکر است مصرف زیاد الکل و هیپوگنادیسم نیز از علل ثانویه از دست دادن استخوان در مردان هستند.

مطلب پیشنهادی: آیا مصرف شکر باعث دیابت میشود؟

ریسک فاکتورهای افزایش دهنده‌ی استئوپروز

سن بالای 60 سال، سفید پوست، جنسیت زن، دریافت ناکافی کلسیم و ویتامینD، شاخص توده بدنی پایین، مصرف زیاد کافئین و الکل و فیبر و سدیم، فقدان فعالیت بدنی، سیگار.

تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان + اصول مهمتغذیه

درباره تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان، شاخص توده‌ی بدنی کمتر از 21 با افزایش خطر پوکی استخوان همراه است. تغذیه‌ی کافی برای رشد، حفظ اسکلت بدن و سلامت استخوان ضروری است. استخوان سالم به درشت مغذی ها و ریز مغذی ها نیاز دارد. مهم‌ترین مواد مغذی کلسیم، ویتامین D و پروتئین هستند. کلسیم برای مرحله تشکیل استخوان در بازسازی استخوان مهم است. مصرف ناکافی کلسیم می تواند منجر به کاهش جذب کلسیم و هیپرپاراتیروئیدیسم ثانویه شود که می تواند باعث افزایش تحلیل استخوان شود و به عنوان سیکل معیوب عمل می‌کند البته با افزایش سن، کارایی جذب کلسیم از روده کاهش می‌یابد. بنابراین، دریافت کافی کلسیم در حفظ سلامت استخوان بسیار مهم است.

ویتامین D تولید شده از نور خورشید، غذا یا مکمل ها در کبد به25  هیدروکسی ویتامین D تبدیل می‌شود که به عنوان بستر برای ویتامینD به عنوان افزایش دهنده‌ی جذب کلسیم از روده عمل می‌کند. کمبود ویتامین D سرم با افزایش خطر پوکی استخوان همراه است.

دریافت بهترین رژیم های تغذیه

در خصوص تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان، با مطالعه‌ی مقالات مشاهده کردیم مصرف مکمل کلسیم و ویتامین D منجر به کاهش خطر شکستگی و افزایش متوسط ​​در BMD می‌شود.1200 میلی گرم کلسیم و 800 واحد ویتامین D در روز برای اکثر زنان یائسه و برای مردان بالای 70 سال توصیه می شود.

کسانی که دریافت کلسیم کمتر از حد طبیعی، دریافت کننده‌ی کورتیکواستروئیدها، زنان بعد از یائسگی، افراد دچار عدم تحمل لاکتوز باید مکمل کلسیم دریافت کنند.

افراد مسن به دلیل اینکه کمتر در معرض آفتاب هستند، افزایش چربی بدن، کاهش عملکرد کلیه و کاهش فعال سازی ویتامینD در معرض خطر کمبود این ویتامین و افزایش خطر پوکی استخوان هستند.

فعالیت بدنی

درباره پوکی استخوان در بزرگسالی، کاهش خطر شکستگی لگن در زنان مسن و کاهش خطر زمین خوردن با بهبود قدرت، تعادل و تحرک عضلانی همراه است. افراد مبتلا به پوکی استخوان یا افرادی که به دنبال پیشگیری از آن هستند، باید حداقل 30 دقیقه و 3 بار در هفته ورزش کنند. تمرینات تحمل وزن متعدد، از جمله تمرینات مقاومتی، آهسته دویدن، تنیس و پیاده روی موثر بودند. مؤثرترین نوع تمرین برای تراکم استخوان ورزش بدون تحمل وزن و با نیروی زیاد (مثلاً تمرینات قدرتی مقاومتی پیشرونده) بود. شروع یک برنامه‌ی منظم ورزشی که تعادل و قدرت را بهبود می بخشد لازم است.

در وهله‌ی دوم باید عوامل خطر سقوط را بشناسیم و آن‌ها را کاهش دهیم. عوامل خطر سقوط عبارتند از: سابقه شخصی زمین خوردن، ضعف عضلانی، بی ثباتی در راه رفتن، عوارض جانبی داروها (مثلاً مسکن های مخدر، داروهای ضد تشنج، بنزودیازپین ها و داروهای ضد افسردگی)، خطرات خانگی و نقص بینایی.

تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان + اصول اساسیدرمان پوکی استخوان

در خصوص تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان، پوکی استخوان به دو بخش تبدیل می شود که درمان آن ها عبارت است از:

پوکی استخوان خفیف:

دریافت کلسیم و ویتامین D از طریق مواد غذایی و مکمل، ورزش

پوکی استخوان شدید:

در راستای تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان، بررسی و درمان عوامل ثانویه‌ی پوکی استخوان، کلسیم و ویتامین D از طریق مواد غذایی و مکمل، ورزش و  استفاده از داروهایی مثل آلندرونات. استروژن درمانی در زنان زیر 60 سال و زنانی که کمتر از 10 سال از یائسگیشان می‌گذرد کاربرد دارد. ویتامینC و منگنز و روی در عملکرد پروتئین های ماتریکس استخوان، مس در عملکرد پروتئین کلاژن نقش دارند.

سخن پایانی

در این مقاله در درباره تغذیه در دوران بزرگسالی برای کاهش پوکی استخوان و نکات مهم در این مورد با شما صحبت شد.

شما می‌ توانید برای بهرمندی از یک رژیم خوب به وب سایت دکتر فود مراجعه نمایید. همچنین شعب دکتر فود از بهترین شعب در راستای بهترین کلینیک لاغری با دستگاه هستند که با توجه به توضیحات می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

آدرس شعب دکتر فود:

شعبه یک تهران: سعادت آباد، سروغربی (بین میدان کتاب و پاکنژاد)

شعبه دو تهران: مترو شریعتی، کوچه بهشت یکم

شعبه سه تهران: تهرانپارس، روبروی فست فود پرپروک

شماره تماس:

۰۲۱۹۱۳۰۹۰۶۸

مهم ترین علائم پوکی استخوان

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست