تغذیه در بیش فعالی

کودکان و نوجوانان

با بررسی تغذیه در بیش فعالی با شما هستیم.

هیچ شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهد رژیم غذایی یا مشکلات تغذیه ای منجربه ADHD یا بیش فعالی شود. اما تحقیقات نشان می دهد که برخی از غذاها ممکن است در علائم برخی افراد تأثیرگذار باشد. بنابراین آیا چیزهای خاصی وجود دارد که در صورت ابتلا به این بیماری نباید بخورید؟ یا اگر فرزندتان به آن مبتلا است، باید آنچه را که می خورد تغییر دهید؟

رژیم ADHD چیست؟

در زمینه تغذیه در بیش فعالی ، ممکن است شامل غذاهایی باشد که می خورید و یا مکمل غذایی باشد که مصرف کنید.

در حالت ایده آل، عادات غذایی شما به مغز کمک می کند تا بهتر کار کند و علائمی مانند بی قراری یا عدم تمرکز را کاهش دهد. فرض بر این است که برخی از غذاهایی که می خورید ممکن است علائم شما را بهتر یا بدتر کنند. همچنین ممکن است برخی از چیزهایی را که می تواند به بهبود علائم کمک کند، نخورید. یکی از توصیه های تغذیه ای  رژیم‌های حذفی می باشد. این رژیم‌ها شامل نخوردن غذاها یا موادی است که ممکن است رفتارهای خاصی را تحریک کند یا علائم شما را بدتر کند.

غذای مغذی بخورید

رژیم های غذایی بیش فعالی تحقیقات زیادی انجام نشده است. داده ها محدود است و نتایج مختلط است. با این حال، بسیاری از متخصصان سلامت فکر می کنند که آنچه می خورید و می نوشید ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

متخصصین تغذیه  هر چیزی که برای مغز مفید است احتمالاً برای ADHD بخصوص در کودکان نیز مفید است.

تغذیه در بیش فعالی

چه چیزی در تغذیه کودکان ADHD لازم است؟

یک رژیم غذایی با پروتئین بالا:

در راستای تغذیه در بیش فعالی ، لوبیا، پنیر، تخم مرغ، گوشت و آجیل می توانند منابع خوبی از پروتئین باشند. این نوع غذاها را در صبح و هم چنین در میان وعده های بعد از مدرسه میل کنید. ممکن است تمرکز را بهبود بخشد و احتمالاً داروهای ADHD را طولانی تر کند.

کربوهیدرات های پیچیده تر :

سبزیجات و برخی میوه ها از جمله پرتقال، نارنگی، گلابی، گریپ فروت، سیب و کیوی را مصرف کنید. این نوع غذا را در عصر بخورید، و ممکن است به خواب  بهتر نیز کمک کند.

منابع حاوی اسیدهای چرب امگا 3 بیشتر:

امگا 3 را  می توانید در ماهی تن، سالمون و دیگر ماهی های سفید آب سرد پیدا کنید. گردو، آجیل برزیلی و روغن زیتون و کانولا از دیگر غذاهایی هستند که در آنها وجود دارد. همچنین می توانید مکمل اسید چرب امگا 3 مصرف کنید. FDA ترکیبی از امگا به نام Vayarin را به عنوان بخشی از استراتژی مدیریت ADHD تایید کرده است.

غذاهایی که در کودکان دارای ADHD ممنوع است:

در زمینه تغذیه در بیش فعالی ، کربوهیدرات های ساده مانند:

آب نبات

شربت ذرت

عسل

قند

محصولات تهیه شده از آرد سفید

برنج سفید

سیب زمینی بدون پوست

تغذیه در بیش فعالی - دکترفود

برای دریافت رژیم کودکان و نوجوانان کلیک کنید

افزودنی های غذایی:

در سال 1975، یک متخصص آلرژی برای اولین بار پیشنهاد کرد که رنگ های مصنوعی، طعم دهنده ها و مواد نگهدارنده ممکن است منجر به بیش فعالی در برخی از کودکان شود. از آن زمان، محققان و کارشناسان رفتار کودک به شدت در مورد این موضوع بحث کردند. در زمینه تغذیه در بیش فعالی ، برخی می گویند ایده حذف این غذاها  از رژیم غذایی بی اساس است و توسط علم پشتیبانی نمی شود. اما یک مطالعه نشان داده است که برخی از رنگ های خوراکی و یک ماده نگهدارنده برخی از کودکان را بیش فعال تر می کند. اما اثرات آن بر اساس سن و مواد افزودنی متفاوت بود. بر اساس این و سایر مطالعات اخیر، آکادمی اطفال آمریکا اکنون موافق است که حذف مواد نگهدارنده و رنگ های غذایی از رژیم غذایی یک گزینه معقول برای کودکان مبتلا به ADHD است.

برخی از کارشناسان توصیه می کنند که افراد مبتلا به ADHD از مصرف این مواد اجتناب کنند:

رنگ های مصنوعی مخصوصا قرمز و زرد

افزودنی های غذایی مانند آسپارتام، MSG (مونوسدیم گلوتامات) و نیتریت ها. برخی از مطالعات بیش فعالی را با نگهدارنده بنزوات سدیم مرتبط دانسته اند.

شکر:

در زمینه تغذیه در بیش فعالی ، برخی از کودکان پس از خوردن آب نبات یا سایر غذاهای شیرین بیش فعال می شوند. با این حال، هیچ مدرکی نشان نمی دهد که این یک علت ADHD است. برای بهترین تغذیه کلی، غذاهای شیرین باید بخش کوچکی از رژیم غذایی هر کسی باشد. اما می توانید سعی کنید آنها را حذف کنید تا ببینید آیا علائم بهبود می یابند.

کافئین:

مطالعات نشان داده اند که مقادیر کمی از آن ممکن است به برخی از علائم ADHD در کودکان کمک کند. اما عوارض جانبی کافئین ممکن است بیشتر از هر مزیتی باشد. اکثر متخصصان توصیه می کنند که افراد کمتر کافئین بخورند یا بنوشند یا فقط از آن اجتناب کنند. اگر برای ADHD دارو مصرف کنید، کافئین می تواند برخی از عوارض جانبی را بدتر کند.

هم چنین دقت کنید ببینید ایا غذا یا ماده خاصی ممکن است علائم شما را بدتر کند؟. سپس برای مدتی مصرف نکنید . اگر علائم بهتر شد یا از بین رفت، از آن غذا همیشه اجتناب کنید.

در زمینه تغذیه در بیش فعالی ، برخی از کارشناسان توصیه می کنند که افراد مبتلا به ADHD هر روز یک مکمل 100٪ ویتامین و مواد معدنی مصرف کنند. با این حال، سایر متخصصان تغذیه فکر می کنند افرادی که رژیم غذایی معمولی و متعادلی دارند نیازی به مکمل های ویتامین یا ریز مغذی ندارند. آنها می گویند هیچ مدرک علمی وجود ندارد که مکمل های ویتامین یا مواد معدنی به همه کودکان مبتلا به این اختلال کمک کند.

در حالی که وقتی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان رژیم‌های غذایی متعادلی مصرف نمی‌کنند، ممکن است مولتی ویتامین مناسب باشد، از طرفی مقادیر زیاد ویتامین‌ها می‌تواند سمی باشد.

علائم ADHD از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بهتر است قبل از مصرف هر گونه مکمل حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

سخن آخر

در این مقاله در خصوص تغذیه در بیش فعالی و نکان مهم در این مورد با شما صحبت شد.

شما می‌ توانید برای بهرمندی از یک رژیم خوب به وب سایت دکتر فود مراجعه نمایید.

آدرس شعب دکتر فود:

شعبه یک تهران: سعادت آباد، سروغربی (بین میدان کتاب و پاکنژاد)

شعبه دو تهران: مترو شریعتی، کوچه بهشت یکم

شعبه سه تهران: تهرانپارس، روبروی فست فود پرپروک

شماره تماس:

۰۲۱۹۱۳۰۹۰۶۸

نکات مهم در زمینه رژیم غذایی ADHD

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست